Laptop Accu Asus X53SV

Laptop Accu Asus X53SV

A Story by donghai
"

Laptop Accu Asus X53SV

"

Dit Ideapad is beschikbaar voor 500 Euro. Aan de positieve kant, de laptop heeft een sterke Kaby Lake processor met dual-channel RAM en veel bergruimte. Echter, de zwakke zaak en de donker reflectiescherm veroorzaken.
We hebben onlangs testten de Ideapad V110-17IKB . Deze laptop is ontwikkeld door Lenovo met zakelijke gebruikers in het achterhoofd. Helaas, de Windows-10 Pro installatie op dat model maakt het vrij prijzig. Haar zus model heeft dezelfde opbouw, maar een lagere prijs en wordt de Ideapad 110-17IKB. Dit is het model voor ons vandaag en het is bestemd voor particuliere gebruikers. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen: de Ideapad 110 heeft een reflecterend scherm, terwijl de Ideapad V110 beschikt over een matte model. De Ideapad 110 model dat we testen maakt gebruik van een dedicated Radeon grafische kaart. Evenzo uitgeruste modellen zijn te vinden in de IdeaPad V110-serie ook. De concurrenten van de Lenovo laptops omvatten laptops, zoals de Acer Aspire E5-774 en de Dell Inspiron 17 .

Aangezien de twee Ideapad modellen hebben dezelfde bouwen, zullen we niet ingaan op verdere details over de zaak, de connectiviteit, de invoerapparaten of de luidsprekers. Deze informatie kan worden opgehaald uit de evaluatie van de Ideapad V110-17IKB .
De reflecterende 17,3 inch beeldscherm van onze Ideapad testmodel heeft een native resolutie van 1600 x 900 pixels. De laptop heeft een relatief lage helderheid (210,4 cd / m), maar het is aanvaardbaar contrast (624: 1). Helaas, het display lijdt PWM flikkering in helderheid van 70% of minder (bij 50 Hz). Dit kan oogproblemen en hoofdpijn voor de gebruikers veroorzaken.
Toen we het testmodel out of the box, het scherm toonde een DeltaE 2000 kleurafwijking van 9.83, dat is heel normaal voor een goedkope laptop. Idealiter zou de laptop een afwijking van minder dan 3. Voorts scherm lijdt aan een blauwe tint hebben. 


Accu Asus N55SF http://www.koopaccu.com/asus-n55sf.html .


Lenovo heeft een TN scherm met zwakke kijkhoeken in de Ideapad geïnstalleerd. Als zodanig is het moeilijk om het paneel te lezen vanuit alle hoeken. Buiten, de laptop is lastig om als het scherm is reflecterend en de helderheid laag is.
De IdeaPad is een 17,3 inch office notebook met een Intel-processor Kaby Lake. We zetten neer op 500 euro voor ons testmodel. Dit maakt het de goedkoopste toegang tot deze serie en andere configuraties zijn beschikbaar. Als u een mat panel wilt, kunt u misschien geïnteresseerd in de Ideapad V110-17IKB serie (die dezelfde build gebruikt).

Hoewel dit een nieuwe notebook, de processor is heel vertrouwd voor ons: de Ideapad wordt aangedreven door een Intel Core i5-7200U (Kaby Lake) dual-core processor. De ULV allrounder (TDP: 15 W) biedt voldoende prestaties om behoeften van de gebruiker en biedt een aantal toekomstige veiligheid. De CPU werkt op een basissnelheid van 2,5 GHz. Met Turbo, de kloksnelheid stijgt tot 3,1 GHz (beide cores). De Turbo is beschikbaar terwijl de batterij en tijdens het opladen.
De prestaties van de Ideapad is goed, zoals blijkt uit de PC Mark benchmarks. De prestaties van de laptop kan office activiteiten en surfen op het web te overwinnen. Subjectief, vonden we niets te klagen. Het systeem loopt soepel en fluïdum, maar kan verder worden verbeterd. Om een ​​hogere prestaties te bereiken, moet de harde schijf worden geruild voor een SSD. Het systeem zou soepeler lopen en laadtijden zou dalen.
Het systeem drive is een standaard 2.5 inch harde schijf van Western Digital. De schijf draait op 5400 toeren per minuut en biedt een capaciteit van 1 TB. De overdracht snelheid van de harde schijf zijn typisch voor een 5400 rpm schijf.
Het testmodel biedt de geïntegreerde Intel HD Graphics 620 GPU en een speciale AMD Radeon R5 M430 GPU. De Radeon kern behoort tot de lagere middenklasse. Het ondersteunt DirectX 12 en werkt bij snelheden tot 955 MHz. Dit betekent dat de fabrikant een dop die op de snelheid van de AMD GPU (officieel 1030 MHz). Deze GPU is een nieuwe naam Radeon R5 M330 . Na de meest recente driver is geïnstalleerd, wordt de GPU omgedoopt in de systeeminstellingen te Radeon R5 M330 . Als zodanig, de prestaties van de M330 en M430 GPU in de 3D Mark ijkpunten zijn hetzelfde. Beide GPU plaats nek-aan-nek met een Nvidia GeForce 920m . 


Accu Asus X53SV http://www.koopaccu.com/asus-x53sv.html .


De Ideapad kan veel games vloeiend draaien op het scherm. Wel moet de spelen worden ingesteld op een lage resolutie en details. Veeleisende games, zoals waakhonden 2 zal niet worden uitgevoerd, omdat de GPU is veel te zwak. De resultaten van de 3D Mark benchmarks blijkt dat de dedicated GPU presteert iets boven het niveau van de geïntegreerde Intel grafische chip (dual-channel mode actief). Samengevat, de Radeon GPU biedt weinig meer dan de grafische chip geïntegreerd op de Intel processor. Wij geloven dat het was alleen geïnstalleerd met het oog op de markt. Het zou eenvoudiger zijn geweest om de GPU te vertrekken of plaats een sterkere.
Tijdens het stationair draaien, draait de ventilator op een lage snelheid. We konden niet echt horen het als de harde schijf harder was. Bij belasting, de ventilator zetten en tijdens de stress test, het een maximum van 38,3 dB bereikt. Helaas, de ventilator mompelt een beetje.
In onze stress test, Prime95 en Furmark draaien voor minstens een uur bij elkaar. De laptop draait deze test verschillend, afhankelijk van de vraag of deze is aangesloten of op de batterij. De CPU werkt altijd op 2,4-2,5 GHz en de GPU werkt op 400 MHz (op batterij) en 955 MHz (aangesloten). De laptop warmt niet veel. Tijdens de stresstest het model dan alleen de 40 graden Celsius merk in bepaalde gebieden van de zaak. In het dagelijks gebruik, de temperaturen waren altijd acceptabel.
Tijdens het stationair draaien, het maximale stroomverbruik is 11,7 W en dit is acceptabel voor een 17.3 inch notebook. Tijdens de stresstest de verbruiksschijf binnenkort 48,4 W, maar daalt tot 45,4 W en blijft dan op dit niveau. De dedicated grafische kaart levert een belangrijke bijdrage aan dit verbruik. Zonder het, zou de laptop beter af zijn. De adapter heeft een specificatie van 65 W.
In onze praktische WLAN test, gesimuleerd we de belasting van web surfen op de laptop met behulp van een script. We zetten de kracht profiel op "Balanced" en zette de energiebesparing opties van de laptop. De helderheid wordt neergezet tot ongeveer 150 cd / m�™. De Ideapad bereikt een looptijd van 4:05 uur, dat zij uit op hetzelfde niveau als zijn zustermodel (03:51 uur).
Deze 17.3 inch Lenovo model is gemaakt voor particuliere gebruikers die een eenvoudige office notebook voor hun huizen nodig.

De Core i5 processor van ons testmodel was de juiste keuze. Echter, de Radeon GPU lijkt meer van een "leuk om te hebben, maar kan leven zonder" functie, omdat het geen significante prestatieverbeteringen bieden. De fabrikant kan gewoon overgeslagen of een krachtiger model geïnstalleerd. De laptop warmt nauwelijks op en werkt stil terwijl inactief is. Zodra de ventilator raakt hoge snelheden, begint het een lastige ruisen geluidshinder veroorzaken. Dankzij de 1 TB HDD de gebruiker altijd voldoende ruimte, maar het is mogelijk om de HDD uit te ruilen voor een SSD. Dit zou mogelijk zijn na het openen van de behuizing. 


Accu Asus X53S http://www.koopaccu.com/asus-x53s.html .


Over de zaak: de laptop moet op een betrouwbare tafel geplaatst worden. De basis van de laptop is zwak en het moederbord kunnen beschadigen als de laptop teveel wordt verplaatst. Het toetsenbord van het testmodel is prima voor thuisgebruik. Anderzijds, het scherm zwak omdat het lage helderheid, slechte kijkhoeken en een reflecterend oppervlak. Het contrast en de levensduur van de batterij zijn aanvaardbaar.

© 2017 donghai


Author's Note

donghai
Laptop Accu Asus X53SV

My Review

Would you like to review this Story?
Login | Register




Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

75 Views
Added on January 8, 2017
Last Updated on January 8, 2017
Tags: accu, x53sv