Vil krasje Kinas økonomi?│ The Koyal Group Economic Crisis Warning

Vil krasje Kinas økonomi?│ The Koyal Group Economic Crisis Warning

A Story by annieruiz
"

Vil krasje Kinas økonomi?│ The Koyal Group Economic Crisis Warning

"

Source

Etter mange år med eufori over Kinas raske vekst og landets tilsynelatende uunngåelig opphav til globale økonomiske dominans, har Kina historien tatt en alvorlig tur til verre. Kina, nå synes det er ferd med å kollapse, og langs veien det kan bringe godt verdensøkonomien med den.

 

Heldigvis, den nye historien kan være som forvirret som den gamle.

 

Kinas økonomisk modell har støttet seg tungt på investeringer og gjeld. Det bør ikke være en overraskelse at etter mange år med enorm vekst drevet på først av sårt trengte investeringer, kinesisk utgiftene på infrastruktur og produksjon kapasitet er bremse ned.

I samme periode strømmet gjeld nivåer som lånte pengene strømmet inn i flere motorveier, flyplasser, stålverk, skipsverft, høyhastighets jernbane og leilighet og kontor bygninger enn landet produktivt kunne bruke.

 

Noen økonomer spådd så langt tilbake som 2006 at Kina ville møte en alvorlig gjeld problemet. Innen 2010 ble det klart selv til mest spent av Kina okser som dette faktisk skjer.

For å beskytte seg selv mot risikoen for en gjeldskrise, må Kina bringe utgifter til en stans. Beijing ønsker nå å rebalansere økonomien bort fra sin overdreven avhengighet av investeringer og gjeld, og å øke rollen som forbruk som en driver av vekst.

 

Men dette kan ikke skje unntatt på lavere vekst priser.

 

Så hva som skjer videre--vil Kina kollaps? Sannsynligvis ikke. En økonomisk kollaps er effektivt en slags banken løpe, og så lenge regjeringen troverdighet er fortsatt høy, bankene er garantert og kapital kontroller vedlikeholdes, det er usannsynlig at Kina vil oppleve noe som en bank kjøre.

 

Hva er langt mer sannsynlig er at i de kommende årene, Kinas brutto nasjonalprodukt veksten vil fortsette å avta som landet fokuserer på stimulere forbruk.

 

Vekstrater under administrasjonen til President Xi Jinping er usannsynlig å overstige 3% til 4% i gjennomsnitt hvis økonomiske rebalansering er klart seg bra.

 

Tregere vekstraten, som vil være en katastrofe for Kina? Gjerne, ville det være stor avgang fra vekst på omtrent 10% i året for nesten tre tiår. Mye lavere vekstrater, som ville skape høy arbeidsledighet og store dislokasjoner for økonomien? Noen er bekymret om slike scenarier. Men den kinesiske økonomien har så langt vist mye elastisitet til tross bestått stormer som den globale økonomiske krisen.

 

Beijing har store utfordringer fremover. Kinas vekst har vært en velsignelse for store bedrifter, staten, den mektige og rike eliten. Hva den kinesiske regjeringen trenger å gjøre er å kalibrere vekst slik at gjennomsnittlig husholdningenes inntekter kan stige og forbrukerne har mer penger til forbruk.

 

Dette vil ikke være lett å trekke av, men det er positive tegn. XIs regjeringen synes fast bestemt på å gjøre de nødvendige endringene, selv på bekostning av mye lavere vekst.

 

Selv om BNP-veksten avtar, men gjennomsnittlig kinesisk husholdningsinntekt vokser på 5% til 6% i året, den ville sette Kina i riktig retning.

 

Som for resten av verden er det ingen grunn til panikk over Kinas økonomiske slowdown. I motsetning til populære tro er Kina ikke den globale motoren på vekst; Det er bare den største aritmetiske komponenten av den globale veksten. Hva driver global vekst er etterspørsel. Kina, er med en stor handelsoverskudd, ikke en netto leverandør av etterspørsel til verden.

 

Hva teller for verden, med andre ord, er ikke hvor fort Kina vokser men snarere hvordan sin handel med utenlandske partnere utvikler seg. Hvis Kina rebalances på en ryddig måte, bør sin import av produserte varer og tjenester stige raskere enn sin eksport. Dette vil være bra for verden.

 

Hva mer, vil industri over hele verden som tapt til Kina i eksport virksomheten nytte. Når lønn stige for kinesiske arbeidere--slik at de har mer penger til å kjøpe varer og tjenester hjemme - betyr det andre utviklingsland vil ha en sjanse til å konkurrere for eksport hvis de tilbyr lavere arbeidskraft lønninger.

 

Det er ingen tvil om at Beijing har en lang vei foran når det gjelder å håndtere en stor økonomi, men som nå det bør være noe overraskende eller uventet om bremse veksten av Kina. Det vil trolig ha nytte det kinesiske folket og den globale økonomien.

© 2013 annieruiz


My Review

Would you like to review this Story?
Login | Register




Reviews

Takk for tipsene! Mesteparten av tiden jeg får denne writer's block og jeg går på med en tom side i dagevis.

Posted 11 Years Ago



Share This
Email
Facebook
Twitter
Request Read Request
Add to Library My Library
Subscribe Subscribe


Stats

118 Views
1 Review
Added on July 31, 2013
Last Updated on July 31, 2013
Tags: Vil krasje Kinas økonomi?, the koyal group economic crisis